15, 16 en 18 aug 2015 PreSail IJmond - A La Carte Cruises Google+

PreSail IJmond

Havenfestival IJmuidenPreSail IJmond vindt plaats op zaterdag 15, zondag 16 en dinsdag 18 augustus in IJmuiden. Eenmaal in de vijf jaar, als 15 kilometer verderop SAIL Amsterdam op het punt van beginnen staat, worden de nautische en culturele activiteiten van het Havenfestival IJmuiden en Sail IJmuiden samengevoegd. PreSail IJmond sluit naadloos aan op de Parade of SAIL-IN Parade op woensdag 19 augustus.

Nautisch, culinair en cultureel festival

Verspreid over de IJmuidense Trawlerkade komt tijdens PreSail IJmond een aantal pleinen, waarvan het culinair plein letterlijk en figuurlijk de smaakmaker wordt. Daarnaast zijn er diverse podia voor optredens. Zondag 16 augustus staat in het teken van optredens van amateurgezelschappen, uiteenlopend van muziek tot toneel. Op 18 augustus zijn er onder meer drie plekken waar shantykoren optreden.

Uiteraard zijn er die dagen veel Tall Ships in de haven van IJmuiden. Flaneer langs de kades om de schepen te bekijken of vaar mee en zet zelf zeil op zee!

Vaartocht met de Minerva – Zondagmiddag
Minerva onder zeilOp zondag 16 augustus 2015 wordt u tussen 13.45 en 14.00 uur verwacht in de haven van IJmuiden. Om 14.00 uur gaan de trossen los en koerst u aan boord van uw schip de Noordzee op. Tijdens het varen vindt iedereen al snel zijn plekje, de een aan het roer, de ander hijst de zeilen en de toekijkers nemen nog een drankje bij dit machtige schouwspel. Onderweg ziet u de vele jachten, boten en Tall Ships die naar SAIL Amsterdam op weg zijn. Einde van de middag serveert de bemanning een warm bittergarnituur. Rond 17.00 uur meert u weer af in IJmuiden.Ticketprijs € 40 (kinderen tot en met 3 jaar gratis, 4 – 12 jaar € 20).
Boek hier uw tickets in de Online Ticketshop.

Vraag hier een offerte voor groepen van 40 tot 120 personen voor een vaartocht met de Minerva.