IJsselmeer - A La Carte Cruises Google+

IJsselmeer

Bruine vloot onder zeilDe vroegere Zuyderzee bestaat tegenwoordig uit het Markermeer, de Gouwzee en het IJsselmeer. De namen mogen dan veranderd zijn, in vele dorpjes en havenstadjes is er weinig gewijzigd. U proeft de sfeer van het verleden en geniet van de houten, gekleurde huisjes. Soms komt u zelfs nog mensen in klederdracht tegen!

Haven van HoornDe Gouwzee, met afvaarthaven Monnickendam, biedt u beschut water en is een goede uitvalsbasis voor dagtochten. U kunt hier diverse activiteiten kiezen, zoals een rondleiding met gids in klederdracht in Marken of een bezoek aan een palingrokerij in Volendam. Of misschien wel allemaal in klederdracht op de foto? Een leuk aandenken voor later!

Vanuit het pittoreske Muiden bevaart u het Markermeer. Er zijn hier volop leuke plekjes om voor anker te gaan voor een barbecue of zelfs om te zwemmen als het echt warm is ! Het forteiland Pampus biedt diverse activiteiten, o.a. een rondleiding door het gangenstelsel. En terug in Muiden kunt u ook nog even een bezoek brengen aan het prachtige, net gerenoveerde, Muiderslot.

Zeilen met een tjalkLelystad is weliswaar geen historische havenstad, maar met het Batavia Museum kunt u voldoende nautische historie opsnuiven. Houdt u meer van winkelen? Dan biedt het Batavia Shopping outlet met 60 winkels u volop keuze.

Het Zuiderzee Museum in Enkhuizen biedt u een kijkje terug in de tijd. U vindt hier tastbare herinneringen aan alles dat met de Zuiderzee te maken heeft, o.a. visserswoningen en typerende bedrijfjes en ambachten. En na (of voor) dit bezoek is er natuurlijk niets leukers dan ook zelf die oude Zuiderzee vanaf het water te ontdekken met een zeiltocht per traditioneel zeilschip.

Vraag hier direct een offerte aan !