Rotterdam - A La Carte Cruises Google+

Rotterdam

SS Rotterdam en sleepbootDe Rotterdamse sky-line samen met de bedrijvige havenactiviteiten van één van de grootste havens ter wereld zullen een onvergetelijke indruk bij u achterlaten. Een ontdekkingstocht door de haven en binnenstad is dan ook een perfecte manier om deze stad werkelijk te beleven.

Zeiltochten vertrekken vanaf de pittoreske Veerhaven met haar authentieke witte havenhuisje. Rondvaarttochten vertrekken meestal vanaf de Oude haven of de Leuvehaven. Op de Maas en Nieuwe Waterweg passeren er geregeld enorme zee- en binnenvaartschepen. U ziet ook vele van de grote havens waar zij naar op weg zijn of waar zij overgeladen worden.

ErasmusbrugRotterdam biedt legio activiteiten om uw vaartocht mee te combineren. U kunt de binnenstad verkennen per step of wandelend. Of wat dacht u van een GPS-speurtocht? Wat dacht u van en bezoek aan bezoek aan Scheepswerf De Delft, waar op dit ogenblik een prachtig 18e eeuws zeilschip van 63 meter lengte wordt herbouwd. En voor degenen die wel van een een beetje spanning houden: abseilen vanaf de Euromast.

Vraag hier een groepsofferte voor Rotterdam op het water aan !

Wereldhavendagen Rotterdam

Minerva - Hotel New YorkIn 2014 vinden de Wereldhavendagen plaats op 5, 6, en 7 september. Tijdens de Wereldhavendagen worden alle facetten van de haven aan de bezoeker getoond. Haven en stad zijn in Rotterdam nauw met elkaar verbonden. Bezoekers worden op een informatieve en ludieke manier geïnformeerd over wat er in de haven gebeurt en er staat veel havenspektakel op het water geprogrammeerd.

De haven(gerelateerde)- bedrijven op de kades presenteren zich met zo veel mogelijk bijzonder havenmaterieel, grote kranen, innovatieve projecten en schepen die van binnen bezocht mogen worden. Ook wordt er een goed beeld gegeven van de carrièremogelijkheden in de haven op een arbeidsmarktcommunicatie plein en zijn er tal van kinderactiviteiten. Daarnaast zijn de excursies een essentieel onderdeel van het programma. Deze minireisjes brengen u per boot, bus, trein of zelfs vliegtuig bij de meest uiteenlopende bedrijven.

Meer info over de Wereldhavendagen 2014.